Kies het type markies dat bij jou past en bereken direct je prijs

Markies zonder omkasting

Elegance

 • Tot een breedte van 400cm
 • met een uitval van 80-100-120cm
 • Satler doeken
 • Van het merk Betalux!
Populair
Markies met omkasting

Elegance met omkasting

 • Tot een breedte van 400cm
 • met een uitval van 80-100-120cm
 • Omkasting van hardhout
 • Satler doeken
 • Van het merk Betalux!
BYZON-markies-wit-breed- (2)

Markiezen

Markiezen bieden niet alleen schaduw van bovenaf, maar ze zijn ook aan de zijkanten gesloten waardoor de zon geen kans krijgt om via de zijkanten naar binnen te schijnen en uw woning op te warmen. Naast de praktische voordelen geven markiezen uw woning ook een authentieke uitstraling en voegen ze extra karakter toe. Met hun eersteklas kwaliteit zijn markiezen dus een uitstekende keuze als zonwering.

HeaderMarkiesAlu

Houdt je woning aangenaam, zomer en winter!

Met de stijgende temperaturen in de zomers en koudere winters is zonwering de ideale oplossing om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden. In de zomer kunt u bijvoorbeeld nadenken over een terrasscherm, zodat u heerlijk in de schaduw kunt genieten van uw maaltijden. Of wellicht wilt u die ene slaapkamer op het zuiden graag koeler en donkerder maken?

Zonwering biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar in de winter kunnen rolluiken ook helpen om warmte binnen te houden. Dit resulteert in een win-winsituatie, vooral met de stijgende energieprijzen.

Vakkundig gemaakt

Rolluiken, screens en zonneschermen zijn luxueuze producten die perfect moeten zijn. Daarom is zelfmontage geen optie. Wij zorgen persoonlijk voor een nauwkeurige inmeting met behulp van de juiste instrumenten.

Elke gevel is immers anders en vereist maatwerk tot op de millimeter. Op deze manier bent u altijd verzekerd van de juiste afmetingen. Onze producten worden op maat gemaakt in de fabriek, wat garant staat voor vakmanschap en kwaliteit.

Veelgestelde vragen over Markiezen

Deze vragen krijgen we vaker

Wat is de levensduur van een markies?

Over het algemeen hebben markiezen een levensduur van ongeveer 15 - 20 jaar. De exacte levensduur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het materiaal, de blootstelling aan weersomstandigheden, de frequentie van gebruik en de mate van onderhoud.

Met regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik kunnen markiezen langer meegaan en hun functie als effectieve zonwering en decoratieve elementen behouden. Het is belangrijk om het doek en het frame van de markiezen schoon te houden, schade tijdig te repareren en bij slecht weer de markiezen in te trekken om mogelijke schade te voorkomen.

Als een markies na 15 - 20  jaar begint tekenen van slijtage te vertonen, kan het vervangen van het doek of het uitvoeren van reparaties vaak helpen om de levensduur te verlengen. In sommige gevallen kan het ook verstandig zijn om te overwegen een nieuw markies aan te schaffen, afhankelijk van de staat van het oude exemplaar.

Door goed voor uw markiezen te zorgen, kunt u er vele jaren van genieten voordat ze mogelijk aan vervanging toe zijn.

Kan ik de stof laten vervangen van de markies?

Het vervangen van het doek van een markies is zeker mogelijk en kan een effectieve manier zijn om de uitstraling en functionaliteit van uw markies te vernieuwen. Hier zijn enkele belangrijke stappen en overwegingen:

 1. Voorbereiding van het frame: Het is essentieel dat het bestaande frame van de markies schoon en vrij is van doekresten, spijkers, nagels, en andere ongewenste materialen. Een schoon en goed voorbereid frame biedt de beste basis voor het nieuwe doek.
 2. Opmeten van de markies: Voor het bestellen van een nieuw doek is het belangrijk om de markies nauwkeurig op te meten. Dit om ervoor te zorgen dat het nieuwe doek perfect past en goed aansluit op het frame.
 3. Kleurkeuze: Het vervangen van het doek biedt u de mogelijkheid om een nieuwe kleur te kiezen die past bij uw voorkeuren en de stijl van uw huis. U heeft vaak een scala aan kleuropties om uit te kiezen.
 4. Professionele installatie: Het vervangen van het doek van een markies kan een nauwkeurig en precies proces zijn. Het is aan te raden om dit door een professional te laten doen, om ervoor te zorgen dat het nieuwe doek perfect wordt geïnstalleerd en stevig op het frame wordt bevestigd.

Met een nieuw doek kunt u uw markies nieuw leven inblazen en genieten van verbeterde zonwering en esthetiek.

Hoeveel garantie krijg ik op een markies?

Rainbow biedt vijf jaar garantie op hun producten, terwijl Soprofen zelfs zeven jaar garantie geeft op hun rolluiken en screens. Betalux hanteert ook een garantieperiode van vijf jaar op hun producten, wat ook een goede garantieperiode is.

Net als bij de andere merken, is het belangrijk om te onthouden dat de garantie kan komen te vervallen door onjuist gebruik of schade veroorzaakt door eigen toedoen. Het is dus essentieel om de producten op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden om de garantie te behouden.

Wat betreft de montage, biedt elk van deze merken één jaar garantie. Dit betekent dat als er problemen zijn met de installatie binnen het eerste jaar, u kunt rekenen op ondersteuning om deze op te lossen.

Thomas Profielfoto

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op

Onze specialisten geven je graag advies op maat!

Laat je inspireren door onze klantverhalen

Tuin

UitvalschermenBasic

Wat mij vooral opvalt is de snelle en goede communicatie!” – Hans Janssen

Zeewolde 2

ScreensBasic

Zonnescherm hangt erg netjes en vriendelijk te woord gestaan als ik vragen had!” – Mayckel Gouma

Thomas Profielfoto

Liever persoonlijk advies? Onze adviseurs denken graag met u mee.

Neem contact met ons op

Direct inmeten of een offerte op maat aanvragen? Bel met ons: 06 154 00 540 of 06 272 89 777